Administratie

Dagelijks de administratie doen is niet iets waar een ondernemer veel zin in heeft. Het wordt vaak als een noodzakelijk kwaad ervaren. En veel ondernemers wachten dan ook tot het laatste moment om hun administratie bij te werken. Je administratie geeft echter inzicht in de resultaten van je bedrijf. Het laat zien waar je mee bezig bent. Wekelijks, maandelijks of over een langere periode. De cijfers uit je administratie kunnen je helpen om goede beslissingen te nemen.

Hoeveel klanten heb je? Hoeveel omzet heb je behaald? Heb je alle zakelijke kosten van je onderneming goed in beeld? Komen de cijfers overeen met je verwachtingen? Zie je sommige bedragen duidelijke stijgen of dalen? Moet je tijdig ingrijpen? De cijfers uit je administratie geven een goed beeld van de werkelijkheid.

En natuurlijk krijg je als ondernemer altijd te maken met de Belastingdienst. De meeste ondernemers zijn belastingplichtig voor de omzetbelasting (BTW). De winst van zelfstandige ondernemers wordt belast via de inkomstenbelasting. Dat geldt ook voor mensen, die samen werken in bv. een maatschap of een vennootschap onder firma. Hun aandeel in de winst wordt ook belast via de inkomstenbelasting. Als je een besloten vennootschap opricht, dan krijg je te maken met de vennootschapsbelasting en de loonbelasting. Voor dit alles is de administratie de basis en een  noodzakelijkheid.

Administratiekantoor Financi BV helpt je meteen bij de start van je bedrijf een goede administratie op te zetten met een duidelijk archiefsysteem om alle facturen etc. te bewaren. Natuurlijk is het ook zaak om je administratie regelmatig bij te houden. Tegenwoordig wordt er vaak gekozen voor een  digitale administratie. Financi kan helpen met de administratie van schoenendoos tot volledig On-line boekhouden.  

Financi zorgt dat uw administratie geen puzzel meer is.