Werkwijze

Een veel gehoorde klacht van ondernemers is:

Waarom moet ik mijn werkwijze aan passen aan de boekhouder. Waarop de boekhouder zegt: Omdat het nu eenmaal zo moet.

Daar doen wij bij Administratiekantoor Financi niet aan. Gezamenlijk bespreken wij met u uw wensen en de bijbehorende werkwijze waarbij wij ons volledig aan passen aan u behoefte, ideeën en structuren. Hierdoor wordt boekhouden voor u fluitje van een cent.

Ondanks dat onze werkwijze met u maatwerk is laten wij hieronder wel al enkel mogelijkheden de revue passeren:

Volledig digitaal online werken

Het parade paardje van Financi is het volledig digitaal verwerken van de boekhouding. Iedereen heeft het er over maar wat houdt dat nu eigenlijk in:

U scant thuis of op kantoor de bonnen en facturen in en mailt deze naar een specifiek e-mail adres. En dan bent u al klaar. Financi doet de rest.

Voor de vervelende kleine bonnetjes in de winkel heeft Financi een speciaal ontwikkelde Financi-App voor uw mobiele telefoon waarmee u direct, zelfs vanuit de winkel bij de kassa, deze elektronisch naar Financi instuurt.

Maar wat gebeurt er dan bij Financi? De scans komen bij ons binnen en worden in ons financieel pakket geboekt. Dit gebeurt zoveel mogelijk volledig automatisch waardoor wij onze tarieven laag kunnen houden. Later is bij iedere boeking de scan zichtbaar. De bankgegevens worden via een koppeling tussen uw bank en ons pakket automatisch ingelezen en gematched met uw inkopen en verkopen. Vanuit deze informatie wordt dan ook de BTW aangiften gedaan en het jaarrapport samengesteld.


Omdat wij ons aanpassen aan u zijn hier ook weer vele mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld een abonnement nemen met toegang tot uw boekhouding. Ieder moment van de dag, 24/7, kunt u inloggen en in onze cockpit zien hoe u ervoor staat en welke facturen er nog openstaan. Deze service is ook uit te breiden met de facturerings-module. U kunt dan online verkoopfacturen maken. Handige eigenschappen zijn: automatisch klantgegevens ophalen via kamer van koophandel controle, meerdere lay-outs van de facturen mogelijk of bijvoorbeeld de facturen rechtstreeks naar de klant mailen. En u hoeft zich niet meer druk te maken over factuurnummers, BTW berekeningen ed. want die gaan volledig automatisch. Dus geen geknoei meer met Word of Excel. U kunt zelfs via uw mobiele telefoon of tablet facturen maken.

Aanlevering van de bescheiden per maand , kwartaal of jaar

Afhankelijk van uw wensen of de eisen van de belastingdienst bezorgt u de boekhouding periodiek bij ons of komen wij hem bij u ophalen. Wij verwerken dan uw bonnen en facturen in het boekhoudpakket. Dit gebeurt via onze eigen scan service. U kunt daarna gebruik maken van dezelfde handige features als bij “Volledig digitaal online werken” U hoeft alleen niet te scannen omdat wij dat voor u doen. Uw boekhouding staat dus ook online in onze hoogwaardige administratie software.

Ter plaatse werken

Uiteraard kunnen wij ook bij u ter plaats op uw kantoor de boekhouding verrichten. Dat kan via onze online software of met uw eigen software.

Zoals al aangegeven zijn dit maar enkele van de vele samenwerkingsmogelijkheden. In een persoonlijk gesprek bepalen wij graag met u wat een passende werkwijze is.

Wij kunnen ook uw personeels- en salaris administratie verzorgen.

Administratiekantoor Financi verzorgt desgewenst uw debiteuren- en Crediteuren beheer. Of uw gehele incasso traject.